Läxa
Är hemma hos sandra nu och sitter vi hennes data och kolla på tv medans ja gör läxa. Sandra är och duschar, så jag har det lungt och skönt;P hahah
Lagade mat med skolan idag också i Bomhus. Jag, Sandra, Elin och Kristine var i samma grupp:) Och vi lagade soppa till både hög- och lågenergiförbrukare. Soppan var otroligt god. Receptet finns här nedanför.
Ha det bra!
Kryddig rucolasoppa med rulle av parmaskinka
1 st schalottenlök
1 klyfta vitlök
2 st morötter
1 st bit rotselleri (ca 150 g)
2 st potatisar
1 msk olja
0,75 l grönsaksbuljong
1 st lagerblad
125 gram rucolasallad
4 st skivor parmaskinka
salt
svartpeppar
4 tsk crème fraiche
Tillagning:
Gör så här:
1. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skala morötter, selleri och potatis.
2. Skär en lång, bred skiva på längden av en morot med en potatisskalare. Tärna resten av morötterna och de andra rotfrukterna.
3. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs löken och vitlöken i oljan tills löken mjuknar. Lägg i de tärnade rotfrukterna och bryn dem hastigt.
4. Häll på grönsaksbuljongen och lägg i lagerbladet. Koka upp och låt sjuda cirka 20 minuter tills rotfrukterna börjar bli mjuka.
5. Skölj under tiden rucolasalladen och ta bort långa stjälkar. Hacka rucolan grovt, spara några blad till garnering. Skär morotsskivan i långa smala strimlor.
6. Rulla ihop skinkskivorna och knyt ihop dem med morotsbanden.
7. Ta upp lagerbladet ur soppan. Mixa soppan med handmixern. Lägg i rucolabladen och mixa snabbt igen. Smaka av med salt och peppar.
8. Häll upp soppan i 4 soppskålar och klicka 1 tsk crème fraiche i varje skål. Lägg på en skinkrulle, garnera med rucolablad och servera.
Så nyttigt är det:
Rucolasallad förbättrar matsmältningen och förebygger maginfektioner.